LAMPILE PENTRU INCALZIRE sunt incalzitoare profesionale cu infrarosu si raze de unda medie, care ofera caldura confortabila si naturala.

 

CALITATE SI SIGURANTA : Produsele oferite de producatorul italian Synerprogetti, lider in acest sector de activitate, sunt testate, verificate si certificate de insitutul national IMQ din Milano, oferind o totala siguranta in functionare. Incalzitoarele Synerprogetti sunt proiectate in principal pentru uz industrial, oferind cumparatorului un produs calitativ ridicat, fiabil si eficient pentru o lunga durata de functionare in conditii normale existente in ambientul industrial. Datorita acestor calitati aria de utilizare a crescut fiind solicitate si in alte domenii de activitate ( locuinte, birouri, restaurante, terase, zone care trebuiesc incalzite doar ocazional, etc).

 

SIGURANATA : CEEA CE NE DEOSEBESTE  DE CONCURENTA

     1. Siguranta pentru ochi.

Normativa europeana EN 14255, impune limite de expunere si de respectare a unei distante minime intre ochi si lampile de incalzire pentru a evita daune asupra retinei.In cazul de mai jos raza infrarosu

“A” ,  alti producatori (lampa 1800 W)este nociva ochiului la o distanta mai mica de 2,70m

“B” , lampa Syner (2000 W) nu este nociva ochiului la o distanta mai mare de 1,40m

“B” , lampa Syner (1000 W) nu este nociva ochiului la o distanta mai mare de 0,70m

     2. Siguranta pentru piele.

Radiatia lampii “A” ( folosita de alti producatori) este mai profunda in raport cu “B” ( tehnologia Syner). Folosind cate o lampa din fiecare model la aceeasi distanta de utilizator se constata ca razele produsului “A” sunt iritante si deranjante pentru piele, in schimb produsul Syner cu raze tip ”B” permite o apropiere de sursa de caldura pana la 1,40m fara a percepe vreo neplacere, caldura fiind naturala comparabila cu razele solare.

     3. Comfort perceput in ambient ca o caldura naturala.

Incalzitoarele in infrarosu cu raze de unda medie sunt aparate in totalitate ecologice, care ofera o caldura naturala, similara razelor solare. Incalzesc  ambientul unde sunt instalate si imita caldura razelor solare. Toate obiectele expuse la razele infrarosii absorb aceasta energie si o cedeaza ambientului sub forma de caldura. In acest mod, peretii, pardoseala si  mobilierul creaza un ambient cald si placut. Caldura este produsa prin iradiere, razele transmit caldura corpurilor si obiectelor fara a incalzi aerul inconjurator. Razele infrarosii incalzesc direct obiectele prezente in aria in care ele functioneaza.

     4. Protectie pentru maini si siguranta la contact.

Lampile Synerprogetti detin un grilaj de otel care impiedica contactul accidental cu lampa, acesta nu permite patrunderea degetelor in zona activa a lampii. Pot atinge o temperatura maxima de 600 grade Celsius, cele de la alti producatori care folosesc raze “A” pot ajunge la 1800 grade Celsius. Temperatura de functionare este un parametru care face ca durata de viata a acestor lampi sa fie mult prelungita fata de alte produse similare.

     5. 100% produs in Italia.

Synerprogetti realizeaza componentele si asamblarea tuturor lampilor oferite de aceea va putem garanta 100% ca produsul corespunde normelor europene in vigoare. Deasemenea va punem la dispozitie toate componentele de schimb de care aveti nevoie atat in perioada de garantie cat si postgarantie.

 

ARII DE UTILIZARE :

 • Birouri, sali de conferinte si depozite.

 • Hoteluri,baruri si restaurante.

 • Terase si locuri pentru fumat (pentru uz exterior).

 • Hale reparatii auto si garaje.

 • Biserici.

 • Locuinte .

 • Complexe pentru ceresterea animalelor.

 • Sere si solarii.

 • Usacatorii industriale.

 

 

COSTURI DE FUNCTIONARE ALE LAMPILOR DE INCALZIRE CU INFRAROSII:

     1. Cost de achizitie.

In comparatie cu alte sisteme de incalzire achizitionarea lampilor cu infrarosii necesita un buget mult restrans.

     2. Usurinta in montaj si flexibilitate in instalare.

Lampile de incalzire cu infrarosii sunt usor de instalat, fara a necesita o pregatire in acest sens. Trebuiesc respectate normele prevazute pentru instalare si conditiile de amplasare recomandate. In acest sens un astfel de echipament poate fi instalat si dezinstalat in perioade scurte de timp asigurand flexibilitate in amenajari de spatii pentru evenimente sau lucrari de scurta durata.

     3. Incalzire industriala.

Examplu:  pentru incalzirea unei zone de lucru de circa 5-6 mp, puate fi suficient o singura lampa de 1000W pozitionata la circa 2,5 m inaltime. Cu o lampa de 2000W se poate acoperi o zona de pana la 9mp. Desigur ca in functie de conditiile specifice fiecarei zone de incalzit se va calcula necesarul si tipul de lampa potrivit. Incalzirea se produce aproape imediat ( aprox.30 sec) fara a necesita timpi de preincalzire lungi , optimizand astfel timpii de incalzire si racire pe care un alt tip de instalatie de incalzire necesita.

     4. Incalzire terase sau zone deschise.

Pentru incalzirea unui foisor pot sa fie sufuciente patru lampi de 1000W situate la circa 2,5 m inaltime. In vederea spatiilor deschise este necesara blocarea curentilor de aer pentru a obtine randamentul maxim.

 

AVANTAJE FATA DE ALTE SISTEME DE INCALZIRE:

 1. Cost de achizitie redus.

 2. Cost de functionare redus, nu incalzeste parte superioara a zonei unde actioneaza.

 3. Cost de intretinere “Zero” .

 4. Siguranta in exploatare.

 5. Ofera o lumina calda similara celei naturale.

 6. Confort ridicat perceput de utilizator datorita undelor medii.

 7. Nu necesita o instalare fixa iar instalarea si dezinstalarea se poate face in scurt timp.

 8. Lampile casnice pot fi instalate de personal fara o calificare in acest sens.

 9. Incalzesc doar zona in care este dorit acest lucru.

 10. Solutiile constructive se adreseaza unei palete largi de domenii de activitate.

 11. Utilizare in spatii interne si externe.

 12. Nu necesita timp de preincalzire.